Tämä suklaaherkku on nopea tehdä ja se on gluteiiniton eikä siinä ole valkoista sokeria. Se koostuu terveellisestä oliiviöljystä, jossa on Q10, joka on hyvä sydämen toiminnalle ja iholle. Kananmuna on oikea vitamiinipommi. Kaurajauhot sekä kardemumma vahvistavat hermostoa ja kaneli sisältää antibakteerisia aineita. Vaahterasiirappi ja banaani ovat terveellisempiä makeuttajia. Banaani erityisesti on monivitamiinipitoinen. Kaakao ravitsee aivoja ja sydäntä ja tekee hyvän olon.

Tarvitset

  • oliiviöljyä 1/2 dl
  • kaurajauhoja 1 dl
  • 1 luomumuna
  • 1 kypsä banaani
  • 1 1/2 rkl kaakaota
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • (1/2 tl vaniljaa)

Voitele pieni ja matala vuoka (esim. uunin kestävä keittolautanen) oliiviöljyllä ja ripottele siihen kaurajauhoja (jos käytät normaalikokoista vuokaa tuplaa annos). Sekoita vuoassa kananmuna, jauhot, kaakao, kardemumma, kaneli, muussaa banaani ja lisää oliiviöljy  ja levitä ne tasaisesti. Laita uuniin. Paista 200 C asteessa n. 10 minuuttia ja herkuttele sellaisenaan tai laita päälle vaniljakastiketta (esim. kaura vaniljakastiketta) ja marjoja (esim. puolukoita).